Dark Mode On / Off

Online fietsaccu-service voor ANWB leden

ANWB heeft een fietsaccu-service voor leden

Reviseren van een fietsaccu wordt afgeraden. ANWB heeft een fietsaccu-service voor leden

Leden van de ANWB kunnen nu gebruik maken van de nieuwe fietsaccu-service van de ANWB. De bond is van mening dat de hoge aanschafprijs van een vervangende fietsaccu het fietsplezier van zijn leden in de weg staat. Ook vindt men dat er veel onduidelijkheid en onzekerheid bestaat over de kwaliteit van de aangeboden fietsaccu’s.

Reviseren fietsaccu wordt afgeraden

De prijzen van een vervangende fietsaccu lopen uiteen van gemiddeld 551 euro tot wel 949 euro. Daarom wordt door de consument vaak gekozen voor het reviseren van de accu. Dit wordt door de ANWB echter uit veiligheidsoverwegingen afgeraden. Het gevaar van een in brand geraakte accu is behoorlijk groot. Voorts moet een elektrische fiets worden voorzien van een goed functionerende accu, wil je echt plezier beleven aan je e-bike.

Accu gemakkelijk zelf monteren

De accu’s die worden geleverd door de ANWB zijn eenvoudig te monteren. De consument heeft keus uit twintig types accu’s waarmee 30 procent, van alle verkochte elektrische fietsen tot 2015 kunnen worden bediend. De prijs ligt gemiddeld 15% lager dan de adviesprijs. Afhankelijk van welk type accu kan het voordeel oplopen tot 100 euro per accu. Daarnaast krijgt men uitgebreide informatie en tips om de accu in een optimale conditie te houden. De ANWB wil in de komende tijd het aanbod aan accu’s verder uitbreiden.

Van de inmiddels 2,3 miljoen e-bikes die ons land telt zijn er 1,3 miljoen in bezit van ANWB-leden

Meer informatie op www.anwb.nl/fietsaccu-kopen
(foto (c) ANWB)

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen