Dark Mode On / Off

Ouderen op zoek naar een relatie

ouderen en dating

Ouderen op zoek naar een relatie doen dit veelal via datingsites

Uit onderzoek in opdracht van Startpagina.nl komt naar voren dat vijftigplussers die op zoek zijn naar een relatie, dit steeds vaker doen via datingsites. Populaire sites die veel door ouderen worden bezocht zijn 50PlusMatch, Lexa en de datingapp Grindr. Het onderzoek Ouderen en intimiteit werd gehouden onder meer dan 1.700 mensen boven de 50 jaar. Meer dan 70 procent die op zoek is naar een relatie doet dit via datingsites en apps.

Single, maar wel gelukkig

Veel alleenstaande ouderen voelen zich wel gelukkig en zijn ook niet op zoek naar een partner. Toch lokt een nieuw avontuur ook wel, zelfs naast een bestaande relatie. Mannen zijn wat dat betreft in de meerderheid. Vier procent van de vrouwen wil naast de huidige partner, ook wel een nieuwe relatie.

Liever een jongere

Vooral de mannen (45 procent) zien meer in een relatie met een jongere. Zij vinden jongere mensen sexueel aantrekkelijker. Iets meer dan twintig procent van de vrouwen deelt die mening.

De ondervraagde ouderen zijn niet negatief over een homosexuele relatie, waarbij zelfs 89 procent van de vrouwen hier positief tegenover staan, tegenover 79 procent van de mannen.

Startpagina helpt je op weg

De website Startpagina.nl, met maandelijks bijna 5 miljoen bezoekers, biedt een grote selectie met links op allerlei gebied. Internetgebruikers vinden hier al snel een antwoord op al hun vragen.

Aanbevolen artikelen