Dark Mode On / Off

Het oudste stadje van Twente kent een rijke historie en is nog steeds springlevend, want Ootmarsum is trots op haar culturele erfenis. Dat kun je zien en beleven tijdens een wandeling door de stad. Daarbij loop je door smalle, met veldkeien geplaveide steegjes en over schilderachtige pleintjes. Het oorspronkelijke stratenpatroon is daarbij in het beschermde stadsgezicht van het historische centrum nog geheel te onderkennen. Verder passeer je vele prachtige gebouwen; van oude stadsboerderijen tot voorname patricierswoningen.

Siepelmarkten trekken duizenden toeristen

Tradities en oude gebruiken zijn bewaard gebleven en wat meer is; ze worden heden ten dage ook nog steeds in ere gehouden. Dat is het hele jaar door te zien, te beginnen met de rondgang van de Nachtwacht in de nieuwjaarsnacht, de Palmpaasoptocht, de Paasgebruiken, de Siepelmarkten, Kunst in Ootmarsum, de Koale Kermis tot het midwinterhoornblazen in de Kersttijd. En je bent bij al die gebruiken welkom.

Tijdens een bezoek aan Ootmarsum zal je tot de ontdekking komen dat een dag Ootmarsum beslist te kort is. Er zijn vele bezienswaardigheden waar je gewoon niet aan voorbij kunt. Zo zijn er het Openluchtmuseum Ootmarsum, waar het leven op het Twentse land aan de hand van voorwerpen en gebouwen wordt uitgebeeld, het Onderwijsmuseum Educatorium Ootmarsum, het Museum van de kunstschilder Ton Schulten en het Chronomium, waar tijd in al zijn vormen is uitgebeeld. Verder vindt je in de stad en even daarbuiten vele galerien die een keur aan kunstuitingen bieden. Dat en de vele sculpturen geven aan Ootmarsum dan ook terecht het predikaat: Kunststad van het Oosten.

Bezienswaardigheden:

Museum en kenniscentrum voor tijdmeetkunde Christiaan Huygens
Museum Ton Schulten
Onderwijsmuseum Educatorium
Openluchtmuseum Ootmarsum
Trekharmonica t Plske

Atelier Berend Seiger
Atelier t Lanteernke Chez-Moi Ton Schulten Galerie International
Ernst van Beek Antiek Twents Prentenkabinet Fine Art Gallery
Frohlich Kunst en Antiek Galerie De Gezusters
Galerie De Hazelhof Galerie Galerie en Atelier Lambert
Galerie Lilian Luiten Galerie Glasatelier en – galerie Annemiek Punt Galerie
Terra Promessa Art Gallery Galerie The Wine Gallery

Meer info: www.vvvootmarsum.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.