Dark Mode On / Off

Oostenrijk – Tirol

Bergwandelen in Tirol

Diegene die dol is op bergwandelen kan nu in Tirol ook een nieuwe route volgen. Hier is namelijk de Adlerweg geopend, die loopt van Oost naar West-Tirol. Wandelen op deze hoogten is niet voor iedereen weggelegd hoewel er ook routes zijn voor mensen en gezinnen die het iets ontspannender aan willen doen. Het is ook mogelijk enkele trajecten met de kabelbaan af te leggen.

Diverse wandelingen lopen van dorp naar dorp en zo kun je dus eenvoudig een hotelletje pikken. Bij meerdaagse trektochten zal je moeten overnachten in berghutten. Het comfort is dan niet hoog maar er staat tegenover dat je wakker wordt middenin de bergen. Veel hotels beschikken over een wellness-centrum met sauna’s , baden en fitnessapparatuur, zodat je daarna weer fris op pad kunt. Of je neemt in Pertisau een “steenoliebad”. Tirol is te bereiken met de snelle ICE trein die je in twaalf uur van Amsterdam naar Innsbruck brengt.

De streek heeft volop mogelijkheden voor , ook andere uitstapjes. Zo is er net buiten Innsbruck de plaats, Wattens voor liefhebbers van Swarowski. De streek kent ook vele interessante kastelen.

Meer info op: www.austria.info/nl
en www.tirol.at/adlerweg

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen