Dark Mode On / Off

Ossengalzeep, al meer dan 150 jaar oud

Ossengalzeep | Nog altijd goed middel om vlekken te verwijderen.

Al sedert 1850 kennen we de onverwoestbare ossengalzeep. In dat jaar werd de zeep ontdekt door een Haarlemse apotheker, die erachter kwam dat je lastige vlekken in kleding met ossengalzeep kon verwijderen. De zeep kom je sindsdien tegen in veel aanrechtkastjes. Nog altijd wordt ossengalzeep mede gebruikt om lastige vlekken te verwijderen. Inkt- en vetvlekken, make-up- of chocoladevlekken in textiel verdwijnen meestal door ze met ossengalzeep even met de vinger in te wrijven.

Zorg wel dat de zeep enigszins nat wordt gemaakt. Na het even in te laten trekken, goed uitspoelen. Tegenwoordig wordt ossengalzeep nog als enige gemaakt door Siderius in Vuren. De zeep is verkrijgbaar in flacons voor in de wasmachine maar ook van de bekende sticks, worden er jaarlijks nog een 400.000 vervaardigd.

De echte ossengal is tegenwoordig vervangen door rundergal, welke ook een uitstekende ontvettende werking heeft.

Bron: Telegraaf

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.