Dark Mode On / Off

Otterlo vormt de ‘poort’ tot het Nationale Park De Hoge Veluwe, het park waar cultuur op een unieke wijze met natuur is samengevoegd. Temidden van 5500 hectare bos, hei en zand vindt u hier het Kröller-Müller Museum, het Museonder, Jachthuis Sint Hubertus en de landschaps- en beeldentuin.

De Hubertus Legende

De legende van St. Hubertus heeft als leidraad voor het ontwerp gediend. Deze legende vertelt het verhaal van de bekering van Hubertus die in zijn jeugd een fanatiek jager was. Hij kwam tot inkeer, vooral onder invloed van een visioen van een edelhert met een lichtend kruis in het gewei en een stem die hem zei dat hij zijn leven zou moeten beteren, want anders kwam hij in de hel terecht. Nadat hij het kruis uit het gewei van het hert -overdrachtelijk gesproken – op zich had genomen trok Hubertus zich terug in een klooster.

Hubertus stierf tenslotte in 727 als bisschop van Luik en Maastricht en is later in de Katholieke kerk de beschermheilige van de jacht geworden. De legende is door Berlage en de met hem samenwerkende kunstenaars in het Jachthuis met veel symboliek (hetgeen zeer gebruikelijk was voor kunststijlen van rond 1900) tot uitdrukking gebracht.

De heer Kröller jaagde en mevrouw Kröller was in het mystieke aspect van de Hubertuslegende geïnteresseerd.

In het dorp Otterlo zelf is het Nederlands Tegelmuseum gevestigd met één van de grootste verzamelingen Nederlandse wandtegels en tegeltableaus. Gasten hebben de keuze uit overnachtingen in een hotel, pension, bungalowpark, camping of kampeerboerderij.

Natuur

Zoek je rust, natuur en cultuur dan zit je in Otterlo goed. Gewekt worden door de vogels, in plaats van de wekker. Hoe kunt u beter aan de dag beginnen?. Wandelend of op de fiets beleeft u de Veluwe op zijn best. Tientallen kilometers fietspad leiden u door de uitgestrekte heidevelden, gevarieerde bossen, zandverstuivingen en vennen, waar de Veluwe bekend om is. Gewoon lekker luieren op de heide is natuurlijk ook puur genieten. Samen met de boswachter wild observeren , sporen zoeken of bij de schaapherder en zijn kudde langs? Dat kan in Otterlo…..

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Het grootste nationale park van Nederland, nationaal park De Hoge Veluwe heeft een ingang in Otterlo. Middenin dit schitterende natuurgebied vindt u het Kröller-Müller Museum met o.a. een uitgebreide collectie schilderijen van Vincent van Gogh en de prachtige beeldentuin.

ook het Museonder en het Jachtslot Sint Hubertus zijn een bezoek zeker waard.

Cultuur

In het centrum van Otterlo vindt u het Nederlands Tegelmuseum heeft één van de grootste verzamelingen Nederlandse wandtegels en tegeltableaus.

Bron: VVV Otterlo

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.