Dark Mode On / Off

Op vakantie met de elektrische auto

Steeds meer autobezitters stappen over op een elektrische auto. Maar wat nu, als je met de elektrische auto naar het buitenland op vakantie wilt gaan? Er zijn inmiddels enkele landen waar je geen of weinig problemen zult ondervinden wanneer je de accu van de auto wilt opladen. De reisorganisatie van de ANWB, Pharos reizen heeft voor ons vrijwilligers op pad gestuurd met een elektrische auto. Hun ervaringen zijn verwerkt in enkele aangeboden autorondreizen, speciaal voor bezitters van een elektrische auto.

Noorwegen klaar voor elektrisch rijden

Een rondreis door Noorwegen zal geen problemen opleveren. De infrastructuur in Noorwegen is geheel ingericht op elektrisch rijden. Van alle nieuw verkocht auto’s in 2017 was één op de drie elektrisch. Ook betaal je als rijder van een elektrische auto geen tol. De 17-daagse rondreis die aangeboden wordt door Pharos is voor de elektrische rijder zonder probleem, te maken.

Duitsland loopt nog iets achter

Duitsland is er nog niet helemaal klaar voor de elektrische rijder. Toch heeft Pharos en mooie 10-daagse autovakantie samengesteld die voert door de deelstaat Hessen. Bij de aangeboden hotels zijn door de hoteliers laadpalen geplaatst.

Schotland, een avontuur op zich

Een autovakantie in Schotland is natuurlijk al een avontuur op zich. De elektrische rijder zal eveneens een beetje avontuurlijk ingesteld moeten zijn. De vrijwilligers die het doel van hun reis toelichtten in de pub kregen een warm onthaal. Pharos heeft dan ook voor Schotland een autovakantie kunnen samenstellen. Wel wordt aangeraden een verlengkabel mee te nemen om de accu te kunnen opladen.

Alle routes richting Noorwegen, Schotland of de deelstaat Hessen zijn voorgereden. Heb je een reis geboekt via Pharos Reizen dan krijg je alle praktische informatie voor het laden onderweg mee. De kaart laat zien waar de snelladers aanwezig zijn en tevens hebben alle genoemde hotels laadpalen.

Een vakantie met een elektrische auto behoort dan ook steeds meer tot de mogelijkheden. Eén van de testrijders heeft een filmpje gemaakt over de reis door Schotland welke HIER te zien is.

Meer info: www.pharosreizen.nl/elektrisch

Bron: ANWB / Pharos Reizen

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.