Dark Mode On / Off

Overlijdensuitkering onbelast bij premiesplitsing

Overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering | Geen schenkbelasting door toepassing premiesplitsing.

Als je samenwoont en je hebt met je partner een overlijdensrisicoverzekering afgesloten, dan kan de eventuele uitkering van de verzekering belast zijn met schenkbelasting.

Je kunt echter zorgen dat de uitkering vrijgesteld is van schenkbelasting door de zogeheten premiesplitsing toe te passen. De verzekerde partners betalen dan zelf de premie voor de uitkering die ze krijgen als de ander overlijdt. Zo valt de uitkering niet onder de erfenis.

Voor partners die in gemeenschap van goederen getrouwd zijn gaat premiesplitsing niet op. Er is namelijk sprake van een gemeenschappelijk vermogen, waaruit de premies worden betaald. Hierdoor is premiesplitsing niet mogelijk.

Indien de premiesplitsing wordt toegepast moet dit trouwens wel expliciet uit de polis blijken!!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen