Dark Mode On / Off

Boete bij te laat indienen belastingaangifte

Boete bij te laat indienen belastingaangifte

Te laat indienen belastingaangifte levert forse boete op

Het te laat indienen van de aangifte Inkomstenbelasting levert sinds een paar jaar een fors hogere boete op. Wie denkt zijn aangifte niet voor 1 mei van het volgende jaar in te kunnen dienen wordt sterk aangeraden om op tijd uitstel aan te vragen bij de Belastingdienst.

Ondanks dat de Belastingdienst wel eerst een aanmaning toestuurt kan de eerste boete wegens verzuim oplopen tot 226 euro. Bij een tweede aanmaning kan het bedrag al zijn opgelopen tot 984 euro en wie regelmatig te laat zijn aangifte indient moet helemaal oppassen. De boete kan in dat geval oplopen tot 2.460 euro. Alle reden dus om te zorgen voor een tijdige indiening van je aangifte.

Bron: z24

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.