Dark Mode On / Off

Voorlichting geldzaken ouderen

vragen over huurtoeslag, zorgtoeslag en bijzondere ziektekosten.

Veel ouderen zitten met vragen over huurtoeslag, zorgtoeslag en bijzondere ziektekosten.

Financiele voorlichtingsmiddagen voor senioren die in samenwerking met het Nibud worden georganiseerd worden druk bezocht. Het Nibud heeft een speciaal voorlichtingspakket met lesmateriaal samengesteld voor dergelijke middagen. Veel ouderen zitten met vragen over huurtoeslag, zorgtoeslag en bijzondere ziektekosten.

Met name de laatste jaren hebben ouderen het er financieel niet gemakkelijker op gekregen. De vaste kosten zijn flink gestegen en ze zijn ook meer geld kwijt aan electriciteit, huur en vervoer. Vaak komen ze met hun AOW en pensioentje nauwelijks rond. Ze hebben minder te besteden voor de dagelijkse boodschappen, uitstapjes en cadeautjes.

Veel ouderen weten de weg naar de juiste instantie die hen kan helpen niet te vinden. Daarom is het NIBUD begonnen met informatie middagen over geldzaken.

Enkele tips van het NIBUD:

Bij veel organisaties krijgen ouderen korting, vraag hierom.

Houd geldzaken overzichtelijk, betaal rekeningen op tijd en bewaar deze op een plek waar je ze makkelijk kunt terug vinden.

Zeg overbodige abonnementen, verzekeringen e.d. op.
Vergelijk prijzen voor je iets koopt.

Vraag bij de Belasting of je in aanmerking komt voor huur- en zorgtoeslag of kijk op www.belastingdienst.nl /toeslagen

Houd bij de belastingaangifte rekening met speciale ouderenkorting en aftrek van bijzondere ziektekosten.

Maak gebruik van gemeentelijke regelingen voor ouderen.

Vergeet je pensioen niet. Kijk na of bij oude werkgevers pensioenpremie is afgedragen en of je van die verschillende pensioenfondsen geld krijgt.

Tips om een vergeten pensioen op te sporen vindt je op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Meer info: www.nibud.nl / inzicht in  uw geldzaken

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen