Dark Mode On / Off

Paardrijden een ontspannen hobby

Paardrijden | Een hobby die je goed zal doen.

Paardrijden | Een hobby die je goed zal doen.

In de ongeveer 1000 maneges die ons land telt worden dagelijks vele paardrijlessen gegeven. Zowel aan kinderen maar ook een steeds groter wordende groep 50-plussers heeft het paardrijden als hobby ontdekt. Misschien heb je dat nu al graag heel lang gewild maar zie je er een beetje tegenop. Een paard is uiteindelijk best wel groot en zeker als je er op zit.

Toch hoef je op een manege niet bang te zijn dat je zomaar op een paard op hoeft te gaan zitten. Let even op of de manege is aangesloten bij de Stichting Veilige Paardensport of van de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Kijk ook eens in de stallen of deze schoon zijn en de paarden er goed verzorgd uitzien. Is dat allemaal naar wens dan kun je met een gerust hart eens een proefles nemen. De instructeur stuurt je heus niet met paard en al het bos in maar houdt het paard vast aan een lange lijn. De beginselen bestaan uit het goed in het zadel zitten en het paard laten stoppen wanneer jij dat wilt.

Bedenk dat je na een paardrijles nog wel een dag spierpijn zult hebben want het lijkt allemaal wel heel eenvoudig maar het vergt een flinke inspanning. Wanneer je verder gezond bent is een lichamelijke keuring niet nodig. Wel moeten er wat voorzorgsmaatregelen worden genomen want een blessure komt nog wel eens voor. Een cap, laarzen en goede kleding zijn daarom erg belangrijk. Maar na de eerste aanschaf ervan ga je dan ook volop genieten van een hobby die je volledig tot rust laat komen.

Ook voor het coördinatievermogen, de lenigheid en om je evenwicht te trainen een hobby die je goed zal doen. De instructeur kan je tijdens een proefles helemaal op de hoogte brengen van wat je staat te wachten. Dus niet langer twijfelen maar gewoon eens proberen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen