Dark Mode On / Off
Hosta | Veel soorten lijken erg op elkaar.

Hosta | Veel soorten lijken erg op elkaar.

Hosta is de naam van diverse soorten lelie-achtige planten die allemaal tot hetzelfde geslacht behoren.

De plant komt van oorsprong uit Noordoost Azië, daar is het een inheemse plant.

De Japanse naam is Giboshi.

Vanaf 1800 werden de planten geïmporteerd. De planten zijn ontdekt door Von Siebold en hij heeft diverse soorten gecultiveerd, de bekendste hiervan is wel de Hosta Siboldiana Elegans.

Door kruisingen, veredeling en spontane mutaties zijn er duizenden verschillende vormen ontstaan. De wilde soorten bevinden zich in het Arboretum Trompenburg waar zich de nationale plantencollectie van hosta’s bevindt.

Er zijn veel soorten hosta’s die allemaal op elkaar lijken. Er wordt nu geprobeerd om verbeteringen te realiseren zoals bijvoorbeeld geurende hosta’s, mooiere kleuren en mini hosta’s.

Hosta’s vallen vaak ten prooi aan slakken daarom wordt er ook geprobeerd om de hosta zodanig te verbeteren dat deze slakbestendig is. In Nederland houden een aantal deskundige kwekers zich bezig met het kweken van mooie nieuwe soorten.

Bron: Wikipedia

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.