Dark Mode On / Off

Informatie over tekenbeet

Informatie over tekenbeet

Tekenbeet | Ziekte van Lyme neemt nog steeds toe

De website van de Nederlandse Vereniging voor Lymepatiënten (NVLP)geeft informatie over de ziekte van Lyme zelf. De ziekte van Lyme is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door de bacterie Borrelia burgdorferi. Deze bacterie wordt meestal overgedragen door de beet van een geïnfecteerde teek.

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat de ziekte van Lyme toeneemt.

Pas met name op in de duinen waar de teken meer voorkomen dan in de bossen en op de hei. De duin-teken zijn bovendien vaker besmet met de borrelia-bacterie die bij mensen de ziekte van Lyme kan veroorzaken.  Meer info:www.lymevereniging.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen