Dark Mode On / Off

Parfums verdeeld in geurfamilies

Parfums, ze zijn er in allerlei geuren

Parfums, ze zijn er in allerlei geuren

Geurfamilies

De commissie Franse vereniging voor parfumeurs heeft de parfums verdeelt in geurfamilies.

1. Citrus
Geuren met een frisse geur, heerlijk fris en fruitig. Veelgebruikte ingrediënten, citroen, meloen, grapefuit, sinaasappel, appel en bosbessen. Voorbeelden zijn, CK One, Jess. Ook zijn er wat sportievere geuren in combinatie met musk. Deze parfums zijn bedoeld om de feromonen lekker op hol te laten slaan.

2. Bloemig
Mysterieus betoverend en vrouwelijke elementen. Veelgebruikte ingrediënten, roos, lelietje-van-dalen en fresia. Voorbeelden zijn, Flower Kenzo, Anaïs Anaïs, Chanel
no. 5.

3.Varen
Roept een beeld op van een wandeling door een tuin begroeid met klimop, een goed voorbeeld hiervan is Joop. Het ingrediënt is varen.

4. Chypré
Een beetje brutaal maar elegant. Het ingrediënt is Chipre. Voorbeelden zijn Miss Dior, Paco (van Paco Rabanne) en pleasures van Estée Lauder.

5 Houtig
Een geur waarin het mannelijke en vrouwelijke samen komen, mysterieus en betoverend. Ingrediënt, houtsoorten. Voorbeeld, alure (Chanel).

6. Kruidig
Bevat veel kruiden, zoals kaneel, majoraan, kruidnagel en peper. Canel no. 19 en Tendre Poison zijn voorbeelden van een kruidige geur.

7. Oosters
Een combinatie van kaneel, houd, kruidnagel, vanille, gamber, amber en kruidige bloemen zoals lavendel. Mysterieurze en sensualiteit benadrukkende geuren. Een voorbeeld is Poison.

8. Leer.
Een moeilijke geur om te maken en gewaardeerd door mannen. Tabac Blond is een voorbeeld.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.