Dark Mode On / Off

Pekel fiets verwijderen belangrijk

Fietsonderhoud voor de winter invalt

Pekel fiets verwijderen | Het tijdig en op de goede manier verwijderen van strooizout van de fiets voorkomt veel schade.

Dat er flink gestrooid is met strooizout op de fietspaden, daar zijn we als fietser wel blij mee. Maar al deze pekel zorgt er wel voor dat onze fiets grote schade kan oplopen. Het strooizout is funest voor de lak en het chroom van onze fiets en ook de ketting en de remmen worden hier flink en snel door aangetast. Roest is een vijand voor de fiets, dus moeten we aan de slag om dit tegen te gaan.

De fiets schoonmaken moet telkens als je die gebruikt hebt op winterse dagen. Afspoelen met water en een sopje om het strooizout er af te halen. Direct na het drogen alle onderdelen goed smeren met geconcentreerde teflon en de chromen onderdelen met zuurvrije vaseline insmeren. De fiets geregeld poetsen voorkomt veel schade.

Bron: Fietsen.123

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.