Pechhulp gestrande fietsers Park Hoge Veluwe

ANWB helpt fietsers met pech onderweg.

Fietspech middenin Nationale Park De Hoge Veluwe | ANWB komt je helpen.

Meer dan 500.000 brengen jaarlijks een bezoek aan het Nationale Park De Hoge Veluwe. Velen van hen komen met de eigen fiets of lenen één van de 1700 gratis Witte Fietsen. Wie net een behoorlijk eind op weg is in het Park had tot nu toe een probleem wanneer men pech kreeg met de fiets. Er zat niets anders op dan een behoorlijk stuk te lopen met de fiets.

Pechhulp

Om gestrande fietsers te helpen heeft het Nationale Park De Hoge Veluwe vanaf heden t/m november en in de vakantieperiode (juli/augustus en de herfstvakantie) samen met de ANWB een pechhulp opgezet voor gestrande fietsers. Wie nu onderweg in het Park met fietspech krijgt te maken kan een speciaal telefoonnummer bellen. Een vrijwilliger van de ANWB brengt je zo snel mogelijk een vervangende fiets en neemt de kapotte fiets mee terug. Deze wordt, terwijl jij de fietstocht kunt voortzetten, zo mogelijk gerepareerd in de Rijwielherstelplaats aan de rand van het Park.

De ANWB is voornemens om ook met andere organisaties te gaan overleggen of deze service in meer uitgestrekte natuurgebieden geboden kan worden. Voor gestrande fietsers is het een uitstekende service.

Aanbevolen artikelen