Dark Mode On / Off

Plee, een keurig woord

ander woord voor toilet

Het woord plee werd vooral gebruikt door de adel

Het woord plee, wat nu een plat woord is voor wc, is vanouds een keurig woord. Het woord werd vooral door de adel gebruikt en is afgeleid van het Franse plait-il.

Ook werd het toilet wel “het privaat” genoemd, afkomstig uit het Latijn. Camera privata ofwel particuliere kamer, nog een ander woord voor toilet was beste kamer.

Het woord toilet is afgeleid van het Franse toilette, dit betekent doek (vroeger werd de bips met een doek afgeveegd), WC van water closet, een letterlijke vertaling uit het Engels, waterkast.

Een hele nette benaming voor poepen is zijn gevoeg doen en kouwe kak is een scheldnaam voor mensen die zich beter voordoen dan ze zijn, ze zeiden een zgn kakstoel te gebruiken maar deden het in werkelijkheid in de koude buitenlucht.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.