Dark Mode On / Off

Prijzenfestivals en nep-loterijen

Hoe kun je voorkomen dat je ook door een misleidende loterij wordt beetgenomen?

Van harte gefeliciteerd. U bent winnaar geworden van een grote prijs.

Het zal niet de eerste keer zijn dat je blij verrast, deze tekst leest wanneer je je post hebt opengemaakt. Na een en ander nog eens goed te hebben doorgelezen kom je echter tot de ontdekking dat je er nog wel iets voor moet doen voor je de prijs in de wacht sleept. Het kan ook zijn dat je eerst een bestelling moet plaatsen of een bedrag moet overmaken. Maar dan heb je de prijs ook eindelijk te pakken. Of niet dus? Nee, helaas is dat niet zo.

Bij de Consumentenautoriteit zijn de laatst tijd al meer dan 300 meldingen binnen gekomen over nep-loterijen en misleidende prijzenfestivals. Omdat veel mensen er niet voor uit durven te komen dat ze bij de benen zijn genomen denkt de Consumentenautoriteit dat het aantal mensen dat daadwerkelijk geld is kwijtgeraakt aan dergelijke loterijen of festivals nog veel hoger is.

Hoe kun je voorkomen dat je ook door een misleidende loterij wordt beetgenomen?

Ga er maar van uit dat wanneer je ’geen’  lot hebt gekocht , ook nooit een prijs hebt kunnen winnen.Ga niet in op mails en brieven waarin je van alles wordt beloofd.

Je hebt een prijs gewonnen maar moet er eerst voor betalen om deze in ontvangst te kunnen nemen. Dit kan niet, dus betaal niet.

Vaak worden door nep-loterijen en prijzenfestivals logo’s gebruikt van bestaande loterijen. Let goed op of het logo wel echt is. Kijk anders eerst eens in het telefoonboek om een en ander te verifiëren.

Via het internet blijft het altijd een riskante zaak om gelijk je persoonlijke gegevens te vermelden. Doe dit alleen als je het volste vertrouwen hebt in de website

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.