Dark Mode On / Off

Puzzelen met kleinkinderen is leuk

puzzelen, een mooie hobby

Samen spelen met de kleinkinderen goed voor hun ontwikkeling

Als grootouder heb je natuurlijk ontzettend veel dingen geleerd in je leven die je aan de kleinkinderen kunt meegeven. Natuurlijk, de kinderen van tegenwoordig vermaken zich met heel andere dingen dan vroeger. Toch is er meer dan genoeg wat je nog mee kunt geven aan de kleinkinderen. En dan hebben we het niet alleen over levenswijsheden. Ook samen spelen kan ontzettend leuk zijn. En het is ontzettend goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het doorgeven van hobby’s die vroeger ontzettend populair waren zoals puzzels en knutselen is bijvoorbeeld niet alleen erg leuk maar ook goed en leerzaam voor je kleinkind.

Geef je hobby’s door

Puzzelen met kleinkinderen is leukNatuurlijk kun je levenswijsheden proberen door te geven aan je kleinkinderen. Ook het doorgeven van normen en waarden wordt door veel grootouders als ontzettend belangrijk gezien. Het allerleukste om door te geven aan je kleinkinderen is echter je eigen passie. Dat is natuurlijk bij iedereen verschillend. De ene persoon vindt het fantastisch om urenlang puzzels te leggen terwijl de ander knutselen weer ontzettend leuk vindt. Als je deze hobby’s doorgeeft aan je kinderen, kunnen jullie voortaan elke dag jullie passie delen. Dat is niet alleen goed voor de ontwikkeling van het kind als het gaat om fijne motorische vaardigheden en in het geval van puzzels het ruimtelijk inzicht; je smeedt ook nog eens een band voor het leven met je kleinkind.

Forceer niets

Overigens is het belangrijk om niets te forceren. Natuurlijk is samen puzzelen met je kleinkinderen ontzettend leuk wanneer het je hobby is. Lang niet elk kind houdt echter ook van puzzelen. Forceren heeft in dat geval dan ook weinig zin. De ene persoon heeft namelijk hele andere interesses dan andere. Ga samen op zoek naar een alternatief en zoek een hobby die zowel jij als je kleinkind leuk vindt. Je zult erachter komen dat er altijd wel iets is dat jullie allebei leuk vinden. Probeer wat dingen uit en herhaal de hobby’s die jullie allebei leuk vinden. Zolang je maar samen kunt spelen en kunt genieten!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.