Dark Mode On / Off

Recreatieve fietsrouteplanner is compleet

Maak je eigen fietsroute alvast in huis

Recreatieve fietsrouteplanner | Zowel voor een dagje weg als voor een meerdaagse fietsvakantie.

Vanaf nu bestrijkt de recreatieve fietsrouteplanner heel Nederland. Alle in Nederland beschikbare knooppunten en LF-routes zijn sinds kort toegevoegd. Met de digitale routeplanner kunnen fietsers, geheel naar eigen wens, een toeristische fietsroute plannen. Er zijn ruim 6.000 knooppunten en meer dan 25.000 kilometer aan fietsroutes beschikbaar.

De recreatieve fietsrouteplanner is ontwikkeld door de Fietsersbond, het Landelijk Fietsplatform en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. De planner combineert de expertise van deze drie organisaties: regionale knooppunten vormen samen met de langere LF-routes een uniek netwerk aan toeristische fietsroutes. Zowel voor een dagje weg als voor een meerdaagse fietsvakantie. Uniek is dat zowel de knooppuntnetwerken als het complete landelijke netwerk van LF-routes zijn opgenomen. Het NBTC voegt aan de routes de toeristische bezienswaardigheden toe.

Route precies naar wens

In de recreatieve fietsrouteplanner is elk gewenst start- en eindpunt in te geven. De planner berekent de route vanaf het dichtstbijzijnde fietsknooppunt. Deze route gaat over fietsvriendelijke wegen. Gebruikers kunnen kiezen welke bezienswaardigheden zij langs de route willen zien, van hotels en campings tot musea, molens en parken. Ook praktische punten als NS-stations en VVV’s zijn aan te vinken. De planner is voorzien van alle fiets- en voetveren in Nederland. Daarbij wordt informatie over de vaartijden gegeven. Zelfs aan de tussenstop onderweg is gedacht: zo’n duizend bankjes langs de weg zijn in de routeplanner opgenomen. De route is uit te printen, of als GPS-route te downloaden.

Doorontwikkelen

Sinds de start van de recreatieve fietsrouteplanner in maart 2009 is voortdurend aan de planner gewerkt, met onder meer de huidige complete database met knooppunten als resultaat. Ook de komende periode wordt de planner doorontwikkeld. Zo komt er een deur-tot-deurplanner voor heel Nederland. De online routes en knooppunten worden, onder meer dankzij vele vrijwilligers van de Fietsersbond, voortdurend up-to-date gehouden.

Websites

Bekijk de recreatieve fietsrouteplanner op www.fietsersbond.nl
www.nederlandfietsland.nl of www.lekkerweg.nl
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen