Dark Mode On / Off

Restant hypotheekschuld aflossen

Hypotheekschuld aflossen

Heb je bijna geen hypotheekschuld meer én verkeer je in de positie dat je het restant wel geheel kunt aflossen? Dan kan dat erg voordelig uitpakken! Als je namelijk geen hypotheekschuld meer hebt, wordt namelijk maar een zeer klein gedeelte van het eigenwoningforfait (dat afhankelijk is van de woningwaarde) bij je inkomen opgeteld (in verband met de afschaffing van de Wet Hillen).

Je hoeft dan dus nagenoeg geen inkomstenbelasting meer te betalen.

De regeling is vooral erg interessant voor mensen die een duurdere woning hebben. Eigenaren van deze woningen worden namelijk zwaarder belast. De belastingbijtelling bedraagt namelijk een percentage van de waarde van de woning, wat bij het inkomen wordt opgeteld.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen