Dark Mode On / Off

Houdbaarheid en bewaren van geneesmiddelen

Houdbaarheid en bewaren van geneesmiddelen

Geneesmiddelen hebben een beperkte houdbaarheid. Let dus goed op bij middelen die je in een medicijnkastje hebt staan. Als je deze wilt gebruiken, kijk dan eerst naar naar de uiterste houdbaarheidsdatum. Is de datum verlopen of niet meer te lezen, gebruik ze dan niet meer. Oude medicijnen kun je inleveren bij je apotheek. Zij zorgen ervoor dat overtollige of oude medicijnen op een verantwoorde manier worden verwerkt.

Behalve de houdbaarheidsdatum staat op de verpakking, of in de bijsluiter, meestal ook hoe het medicijn het beste bewaard kan worden. Voor vrijwel alle middelen geldt dat het goed is om ze koel en donker te bewaren. En natuurlijk op een plaats waar kinderen en huisdieren er niet bij kunnen.

Bewaar medicijnen liever niet in de badkamer, omdat het daar te vochtig is.

bron: zelfzorg

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen