Dark Mode On / Off

Resultaat schilderen bedroevend dankzij visoogjes

Resultaat schilderen bedroevend dankzij visoogjes

Voorkom het krijgen van visoogjes in het schilderwerk

Schilderwerk aan de woning geeft normaliter een dankbaar gevoel. Wanneer na het schuur- en schoonmaakwerk eindelijk de pot verf open kan en de eerste laklagen worden aangebracht ben je nog vol goede moed. Gaandeweg doet zich echter een raar fenomeen voor dat je in alle eerder gedane schildersklussen niet hebt meegemaakt. Het is net of de, toch dure kwaliteitsverf, niet wil ‘pakken’. Na enkele keren overnieuw schuren en schilderen zie je nog steeds zeer veel rare witte puntjes in de verf.

Navraag leert dat het hier gaat om zogenoemde ‘visoogjes‘ cq kratervorming. Deze ontstaan meestal doordat de ondergrond siliconen bevat. Ook is het mogelijk ontstaan doordat glaslatjes zijn aangebracht of dichtgemaakt zijn met siliconenkit. Door met de kwast hier overheen te schilderen zal het gehele kozijn alsmede de bus verf een zogenoemde siliconen-besmetting hebben opgelopen. Dit kan enorm veel narigheid en extra werk opleveren.

Om toch het schilderwerk goed te voltooien is het noodzakelijk om alles zeer goed te verwijderen, te schuren en te ontvetten. Voor je wederom opnieuw gaat beginnen, kun je bij de verfhandel terecht met je bus verf. Hier kan men een scheutje anti-siliconen vloeistof toevoegen aan de verf. Ook is dit in veel verfzaken te koop. De vloeistof voorkomt kratervorming en visogen. Met enige druppels door de verf zou het probleem zijn opgelost. Eindelijk krijg je dan toch nog eer van alle gedane arbeid.

Aanbevolen artikelen