Dark Mode On / Off

Roden – lekker wandelen

rond het Drentse dorp Roden is het fantastisch wandelen.

Rond het fraaie Drentse dorp Roden is het fantastisch wandelen.

Rond het fraaie Drentse dorp Roden is het fantastisch wandelen. Begin bij de uit 1381 daterende havezate Mensinge.
Een van de weinige nog authentiek ingerichte landgoederen in Drenthe. Hier woonden vroeger de eigenaren van het landgoed. Nu is het een uniek museum waarin men een goede indruk krijgt van het vroegere leven en wonen in een Drentse havezate.
Lopen we verder langs het Pelzerdiep zien we waar een stuw is aangelegd met vispassage om de snoekbaarzen en karpers, die in het voorjaar stroomopwaarts trekken om te paaien te helpen het grote hoogteverschil te overbruggen.

Op het graspad naar de stuw zien we tientallen kikkertjes. We lopen door het Mensingebosch, nu eigendom van Staatsbosbeheer dat er een natuurreservaat van heeft gemaakt. Het bos bestaat voornamelijk uit loof en naaldbomen. Verderop ligt nog een origineel stuk heidegrond, het Moltmakersstuk, en een beukenbos alwaar een kudde Schotse Hooglanders graast.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen