Dark Mode On / Off

Rotterdam – Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp

In Diergaarde Blijdorp is van alles te ontdekken en te beleven

In Diergaarde Blijdorp is van alles te ontdekken en te beleven. Uw ontdekkingsreis door Blijdorp brengt u ook in ’Afrika’. In dit spannende werelddeel kunt u zich laten verrassen door de grote familiegroep gorilla’s op hun groene eiland.

Je vervolgt de ontdekkingreis door Europa bij de wolvenvallei. Grote kans dat u op een van de vier kijkplekken de wolven van heel dichtbij kunt bewonderen. Wie Noord-Amerika bezoekt in Blijdorp staat al gauw oog in oog met de imposante bizons op hun ruime prairie. Het terrein beslaat 6.200 vierkante meter.

In 2001 werd het Oceanium officieel geopend. Het Oceanium of “waterwerelddeel” is het grootste Masterplanproject in Blijdorp tot dusver. Rotterdam heeft er een attractie van allure bij.

Voor recreatieve doeleinden en dagtoerisme is de dierentuin een grote trekpleister. Er komen naar schatting zo’n 1,5 miljoen bezoekers per jaar.

Vrijwel alle werelddelen zijn vertegenwoordigd – zowel boven als onder water – op een relatief kleine oppervlakte, zodat de bezoekers toch het gevoel krijgen een ontdekkingsreis te hebben gemaakt.

Diergaarde Blijdorp is ook een botanische tuin. Blijdorp is lid van de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen en beheert de Nationale Plantencollectie Bromelioideae (een onderfamilie van de familie Bromeliaceae). Deze collectie is in 1982 door de Hortus botanicus Leiden aan de diergaarde geschonken en is te bewonderen in de broeikassen waar ook andere tropische planten als koffieplant, avocado, teakboom en sierplanten te zien zijn. Ook zijn hier vogels en vlinders te zien.

Tevens beheert Diergaarde Blijdorp de Nationale Plantencollectie Primula. In de Chinese sfeertuin wordt een aantal Aziatische Primula-soorten getoond. De planten in de kassen zijn voorzien van naambordjes en dit geldt ook voor bijzondere planten die buiten in de diergaarde staan.

Tropisch vlinderparadijs Amazonica in Blijdorp

In mei 2013 opent Diergaarde Blijdorp ‘Amazonica’: een tropisch vlinderparadijs. In een groot koepelvormig gebouw is een stuk Amazonegebied (ruim 2000 m2) nagemaakt. Het is hier tropisch warm en er fladderen duizenden kleurige Zuid-Amerikaanse vlinders rond. Het publiekspad loopt langs rivieroevers met tropische beplanting en heerlijk geurende bloemen. Vanaf een grote zandbank, middenin de rivier, is het leven in en om het water te bekijken, zoals de reusachtige bladeren van de reuzenwaterlelie ‘Victoria amazonica’, de indrukwekkende anaconda maar ook de piranha’s en sierlijke zoetwaterroggen die in het ondiepe water langs de oevers leven. Amazonica is een zintuigprikkelende ervaring! Hou www.diergaardeblijdorp.nl de komende periode in de gaten voor meer informatie.

Amazonica is een jubileumgeschenk aan de Diergaarde van De Vereniging Vrienden van Blijdorp, die in 2013 vijftig jaar bestaat.

Meer info: www.diergaardeblijdorp.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.