Dark Mode On / Off

Rozenbottelpoeder tegen gewrichtspijn

Rozenbottelpoeder tegen gewrichtspijn

Rozebottelpoeder zou slijtage aan gewrichten kunnen voorkomen

Vroeger stonden de rozenbottels in de tuin en nu worden ze gebruikt om er rozenbottelpoeder van te maken. Het zou helpen slijtage aan de gewrichten te voorkomen.

Gewrichtsslijtage is vaak de oorzaak van artrose en komt op oudere leeftijd vaak voor. Het canina product is sinds kort ook in ons land verkrijgbaar en komt uit Denemarken. Het idee tot het maken van rozenbottelpoeder zou zijn ontstaan doordat een boer met pijnlijke schoudergewrichten van zijn vrouw boterhammen kreeg, besmeerd met rozenbotteljam.

Volgens zijn vrouw zou het een goede remedie zijn tegen de pijn. De man had na een tijdje inderdaad geen pijnklachten meer. Het verhaal stamt uit ongeveer 1970 en een Deens bedrijf is hierdoor op het idee gekomen om tot de productie over te gaan van rozenbottelpoeder onder de naam Litozin.

Er zijn vele studies verricht naar de werking van het poeder en er bestaat nogal wat twijfel over de werking ervan. Het zou ontstekingsremmend werken en het lijkt erop dat de pijn inderdaad minder wordt.

Aanbevolen artikelen