Dark Mode On / Off

Tips voor prettiger leven met Reuma

Reuma | Tips om uw werk makkelijker te maken.

Reuma. Voor allerlei huishoudelijke klusjes zijn hulpmiddelen te verkrijgen, maar het meest zult u misschien nog geholpen zijn met tips om uw werk makkelijker te maken.

Het belangrijkste is eigenlijk om altijd van tevoren te bedenken wat u moet doen, zodat u datgene wat u nodig hebt snel bij de hand heeft, zonder dat u moet bukken of reiken. Wasmachine of droger kunt u op een verhoging laten zetten en de spullen die u het meeste nodig heeft, bewaart u natuurlijk op gemakkelijk bereikbare plaatsen. Laat de was vooraf door uw gezinsleden zelf sorteren: koop er een paar wasmanden bij en doe aan ‘voorsorteren’! Gebruik geen, of zo weinig mogelijk wasknijpers als u last van uw handen heeft. Er bestaan ook wasknijpers zonder veer, die u los op de lijn kunt zetten.

Er bestaan speciale reumapennen (met verdikt gedeelte) en er zijn voor de meest uiteenlopende zaken verdikkers of verlengers. Zo kunt u uw deurknop vergroten, maar ook de sleutel in een speciale verlenger plaatsen. Dankzij zo’n eenvoudig hulpmiddel wordt het vastpakken en omdraaien van een sleutel een stuk eenvoudiger.

Ook telefoneren kan zonder problemen. Er zijn toestellen te koop met extra grote toetsen of zelfs met spraakbediening. U kunt zelfs stopcontacten laten installeren waar de stekkers gemakkelijker in en uit kunnen, zodat u geen kracht hoeft te zetten met de handen.

Maak gebruik van zaken die het leven lichter maken. In sommige gevallen kunt u via de gemeente, of via het Reumafonds ondersteuning krijgen voor de aanschaf van deze hulpmiddelen.

Bron: reumatoide artritis

Aanbevolen artikelen