Dark Mode On / Off

Welke leeftijd heeft je hart?

Test geeft goed beeld op risico hartaandoening

Heeft je hart de juiste leeftijd? Dat kun je nu online te weten komen op de Belgische website van voedingsproducent Unilever. Unilever wil voor 2020, samen met de Belgische Cardiologische Liga proberen, of 100 miljoen internetgebruikers de test op de website gaan doen. Alleen al dit jaar hoopt men op 200.000 Belgen die de test zullen gaan doen.

De test zou een goed beeld kunnen geven van het risico op een hartaandoening. Na het invoeren van o.a. gewicht, bloeddruk en cholesterolgehalte komt de testuitslag. Afhankelijk van deze uitslag kun je desgewenst je leefstijl veranderen.

Op de website worden hiervoor tips gegeven door Sabine Appelmans, tenniscoach en tevens voedingsdeskundige. (belga/svm)

Kijk voor de test op www.gezondheid.be

Bron: Het Laatste Nieuws

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen