Dark Mode On / Off

Scheveningen, echte toeristische trekpleister

Scheveningen is een echte trekpleister

Scheveningen is een echte trekpleister voor dagjesmensen- en toeristen. De leuke haven, het prachtige strand, de vele restaurantjes en niet te vergeten de overheerlijke visjes in de vele goede viswinkels maken van Scheveningen een populaire badplaats.

Ook het Vuurwerkfestival, Holland Casino, Sea Life en het Circustheater trekken ieder jaar duizenden bezoekers. Het Circustheater heeft grote naamsbekendheid gekregen door de vele succesvolle musicals die hier regelmatig worden vertoond.

Het Kurhaus

Het Kurhaus, waarin het Steigenberger Kurhaus Hotel is gevestigd, werd gebouwd in de jaren 1884 en 1885. Na een zeer grote brand vond herbouw plaats in de jaren 1886 en 1887. In 1975 was er sprake van, dat het Kurhaus ten onder zou gaan aan de slopershamer maar dankzij de monumentenstatus werd dit voorkomen. Nog altijd biedt het Kurhaus voor veel binnen- en buitenlandse gasten een onderkomen voor één of meerdere dagen.

Scheveningen is geen Den Haag

Het lijkt haast wel of Scheveningen en Den Haag in elkaar opgaan maar de inwoners van zijn geen Hagenees en willen dit graag zou houden. In de 17e eeuw waren Den Haag en Scheveningen middels een duinpad, dat uitkwam bij het Haagse Noordeinde, met elkaar verbonden.

In 1665 werd de aanleg van de Scheveningseweg afgerond en werden hier veel villa’s neergezet door de welgestelden. In de Scheveningse gevangenis verblijven verdachten van onder meer het Joegoslavië-tribunaal. De gevangenis is regelmatig in het nieuws.

De Scheveningse Pier met reuzenrad

Een nieuwe attractie is sinds 2016 het Reuzenrad op de Pier van Scheveningen. Het is het eerste reuzenrad in Europa boven zee met een hoogte van meer dan 50 meter. Bezoekers kunnen plaats nemen in één van de 36 gesloten gondels welke voorzien zijn van airco. Een panoramisch uitzicht over zee, strand, Scheveningen en de skyline van Den Haag ervaar je in een minuut of twintig. Het is (binnenkort) ook mogelijk om in het reuzenrad te dineren, lunchen of een high-tea te organiseren.

Enkele dagen Scheveningen is dan ook bij uitstek geschikt om er even tussenuit te zijn, te genieten van het prachtige uitzicht over de Noordzee en de wind door de haren te laten waaien.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen