Dark Mode On / Off

Scholingsvoucher voor 50-plussers met WW-uitkering

50-plusser kan weer naar school

50-plussers kunnen scholingsvoucher a max. 1000 euro aanvragen bij UWV

50-plussers met een WW-uitkering kunnen bij het UWV een scholingsvoucher aanvragen die recht geeft op maximaal 1.000 euro (incl btw). De voucher kan men gebruiken voor een opleiding waarmee de kans op werk aanzienlijk wordt vergroot.

Van de meer dan 430.000 mensen met een WW-uitkering is meer dan de helft ouder dan 50 jaar. De scholingsvoucher kan ook worden gebruikt voor een opleiding gericht op succesvol ondernemerschap. Een groot aantal mensen overweegt om zich als zelfstandige te gaan vestigen. De scholingsvoucher kan een eerste stap zijn, op weg naar een eigen bedrijf.

De voorwaarden en het aanvraagformulier voor werkzoekende 50-plussers is te vinden op www.uwv.nl/50plus

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen