Dark Mode On / Off

Scootmobiel geliefd bij dieven

Scootmobiel geliefd bij dieven

Het dievengilde heeft de scootmobiel in het vizier | De scootmobiel moet goed op slot

De scootmobiel is de laatste tijd erg in trek bij het dievengilde. Het meenemen cq ontvreemden van een scootmobiel blijkt een fluitje van een cent te zijn. De eigenaar van een scootmobiel zet deze vaak niet op slot omdat gedacht wordt dat deze wel blijft staan. Toch is het tegendeel waar. De waarde van een scootmobiel kan oplopen tot enkele duizenden euro’s en dat weten de dieven inmiddels ook. Bovendien past een contactsleutel van een scootmobiel ook op elke andere scootmobiel van hetzelfde merk. Veel scootmobiels verdwijnen vanaf parkeerplaatsen en bij ingangen van een supermarkt. Vermoed wordt dat de scootmobiels worden ingeladen in busjes en later doorverkocht worden.

Voorkom diefstal scootmobiel

Wat kun je doen om diefstal van de scootmobiel te voorkomen. De oplossing ligt voor de hand. Een normale fiets wordt / moet ook op slot worden gezet, dus ook de scootmobiel. Een goed middel om diefstal te voorkomen is een goed kabelslot. Zet de scootmobiel nooit op een afgelegen plek mits deze goed op slot staat. Bij aanschaf van een scootmobiel is een all-risk verzekering misschien het overwegen waard.

Bron: Tubantia

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.