Dark Mode On / Off

Maaltijdsalade uit supermarkt erg ongezond

maaltijdsalade niet erg gezond

Maaltijdsalade uit de supermarkt bevat veel vet, teveel zout, erg weinig groente en vooral veel teveel calorieën

Uit een onderzoek door de Consumentenbond blijkt dat het eten van een maaltijdsalade zeker niet bijdraagt aan een gezonde leefwijze. De maaltijdsalades die te koop zijn in de supermarkten zitten boordevol vet, bevatten veel zout en veel calorieën. Wie wil afvallen kan dan ook beter de maaltijdsalades in de supermarkt laten staan of deze zelf gaan maken. Het onderzoek is gepubliceerd in het magazine Miss Perfect, het zusje van de Consumentenbond.

Beter friet dan maaltijdsalade met geitenkaas

Een maaltijdsalade met geitenkaas bevat 882 calorieën. In een frietje zitten minder calorieën. In de meeste caesarsalades zitten tot twee keer minder calorieën in dan in de maaltijdsalade met geitenkaas. Hoewel de ceasarsalade weer veel meer zout bevat. Vrijwel alle maaltijdsalades bevatten veel te veel zout. De dagelijkse hoeveelheid zout die wordt aangeraden, ongeveer 5 gram, komt alleen al in de meeste maaltijdsalades voor. Tezamen met alle andere voedingsproducten die we dagelijks nemen, komen we dan ver uit boven de aangeraden hoeveelheid per dag. In de beoordeelde salades viel de hoeveelheid groente juist tegen.

Zelf maken maaltijdsalade

Editie NL geeft enkele tips hoe men zelf een gezonde maaltijdsalade kan maken.

  • Wees niet te royaal met het gebruik van dressings en neem kleine blokjes kaas
  • Wordt de maaltijdsalade bereid met als doel de ‘hoofdmaaltijd’ let dan op de ingrediënten volgens de ‘Schijf van Vijf’.
  • Bereid een maaltijd altijd met ijsbergsla, vam alle soorten is dit de gezondste keuze.

Bron: o.a. RTL

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen