Dark Mode On / Off

Sinterklaas | Een modeltrein of playstation

modeltrein is altijd geliefd

Vroeger was het verlanglijstje voor Sinterklaas niet zo ingewikkeld.

Het verlanglijstje voor Sinterklaas was vroeger redelijk eenvoudig in vergelijking met vandaag de dag. Meisjes kon je vaak wel blij maken met een pop en de grootste wens van jongens was veelal een modeltrein. In sommige jaren gingen hier maar liefst zo’n twintigduizend startsets van over de toonbank. Toch worden, ook nu nog steeds ieder jaar rond de 3 a 4000 startsets modeltreinen verkocht. Nederland was een echt treinenland, zo verkocht de Hema het merk Lima en kon je bij Bart Smit terecht voor de veel verkochte Piko-sets. In 1981 werden van het merk Fleischmann nog tienduizend sets verkocht met de sprinter.

Märklin heeft na een upgrade van zijn winkels, enkele jaren geleden, de hobby nieuw leven ingeblazen. De sets met modeltreinen zijn vanaf het begin steeds verder uit te breiden. Je kunt dus geleidelijk aan beginnen en uitbreiden zoveel je zelf maar wilt.

Ondanks de intrede van het digitale tijdperk, is voor de modeltrein nog altijd een zekere toekomst weggelegd. Het product gaat steeds weer met de tijd mee ondanks zijn ietwat stoffige imago. Tegenwoordig ligt het accent van de modelspoorhobby meer op het educatieve aspect, de planning van rails en de techniek. Naast de grote groei van muziekspelers, multimedia en games blijkt dat de modeltrein in veel gezinnen nog altijd een favoriete hobby is.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen