Dark Mode On / Off

Skiken – langlauf op wieltjes

Skiken | Langlaufen op wieltjes een uitstekende en gezonde buitensport

Wie ook in de zomermaanden wil gaan langlaufen kan dat gaan doen op skiken. Skiken heeft veel weg van langlaufen en is ook nog een gezonde buitensport. Skiken is eigenlijk langlaufen op wieltjes. Het is een uitstekende en dynamische lichaamsbeweging die het hele lichaam goed zal doen. Op de wieltjes kan men skiken over het fietspad of lekker naar beneden zoeven vanaf een zelfgemaakte afdaling met gras.

Skiken vereist wel bescherming
Wie gaat skiken kan een behoorlijke snelheid behalen en daarom is het ook zeker noodzakelijk om de nodige bescherming te dragen. Elleboog- en kniebeschermers zijn niet overbodig. Skiken moet je leren en vereist wel een bepaalde techniek. Raadzaam is het zeker om enkele lessen te gaan volgen om deze goed te beheersen.

Wat heb je nodig om te skiken?
Uiteraard een paar skikes en daarnaast de poles. Aan te raden zijn een paar goede (berg) wandelschoenen of goede sportschoenen.

Meer informatie is te vinden iop: www.skike.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.