Dark Mode On / Off

Slaapproblemen…

Slaapproblemen...

Slaapproblemen worden meestal niet opgelost door slaapmiddelen te nemen

De hoeveelheid slaap die iemand nodig heeft wisselt van mens tot mens. Over het algemeen hebben ouderen minder slaap nodig dan jongeren. Een ander verschil is dat ouderen minder diep slapen, waardoor zij vaker wakker worden. Het middagdutje bij ouderen gaat vrijwel geheel ten koste van de diepe slaap.Slaapproblemen ​zijn er in verschillende vormen. De een komt moeilijk in slaap en de ander kan moeilijk doorslapen. Een groot misverstand is dat een slaapmutsje voor het slapen gaan de slaap bevordert. Alcoholgebruik voor het slapen gaan is een veroorzaker van slaapstoornissen. Ook koffie, thee, cacao en cola geven nogal eens slaapproblemen. Zorg voor een rustige en donkere slaapkamer en beperk gebruik van alcohol en cafeïne.

Kun je niet in slaap komen, ga dan wat doen, bijvoorbeeld de hond uitlaten of een boek lezen. Ook een glas warme melk drinken wil wel eens helpen. Slaapmiddelen zijn meestal geen goede oplossing. Er bestaan ook slaapcursussen waar de plaatselijke thuiszorginstantie,  je meer over kan vertellen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.