Dark Mode On / Off

Spaargeld overhevelen

Spaargeld overhevelen

Spaargeld | Sparen tot maximaal gegarandeerd bedrag

De rente’s die worden gegeven op spaargeld lopen nogal uiteen. Het loont zeker de moeite om ook eens de rentevergoedingen van de buitenlandse banken in ons land te raadplegen. Vaak weerhouden namen als Credit Europe, AK Bank en Yapi Kredi ons af, maar dat is beslist niet nodig.

Iedere bank in Nederland, ook de buitenlandse banken, staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Alle banken vallen onder het depositogarantiestelsel. Dat houdt in dat tot een inleg van € 100.000 het spaargeld volledig gegarandeerd is, ook wanneer de bank failliet zou gaan. Open je een en/of rekening dan is zelfs het dubbele gegarandeerd.

Het blijft wellicht wel verstandig om bij de kleinere bank niet meer in te leggen dan dit garantiebedrag.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen