Dark Mode On / Off

Spanje – Granada, belangrijk cultureel centrum

spanje, granada

Granada ligt aan de voet van de Sierra Nevada, het hoogste gebergte van het binnenland van Spanje. De stad ligt ook nog eens op slechts 40 minuten afstand rijden van de stranden aan de Middellandse Zee. Het is een betoverende combinatie van Arabische architectuur, witte straten, besneeuwde bergen en nabijgelegen stranden.

In de stad bevindt zich één van de beroemdste monumenten van Spanje, het Alhambra, een gigantisch historisch paleis vol met overblijfselen van zowel de Moorse als Katholieke cultuur. De kathedraal van Granada met de grafkapel van de Katholieke Koningen behoort tot de grootste kerkgebouwen in Spanje. De culturele rijkdom van de stad, met invloeden van de Moren, Joden en Katholieken maakt Granada één van de belangrijkse culturele centra van Spanje. De stad is uniek en werkelijk onvergelijkbaar met welke andere plaats dan ook.

Het Albaicin, Granada
Het Albaicin – de Oude Stad

Het ’Albaicín’, het oude Arabische gedeelte van de stad, ligt op een heuvel, die uitzicht biedt over Granada’s witte straten. De wijk biedt een schitterend uitzicht op het ’Alhambra’, het prachtige Arabische paleis, dat hoog boven de stad uit torent en dat het symbool van Granada is. Maar Granada is veel meer dan alleen adembenemend mooie architectuur en een schitterende geografische ligging.

Het is een stad van kunstenaars, studenten, dichters en muzikanten. Het is een jonge en levendige stad met historische architectuur en een unieke sfeer – in vele opzichten de perfecte locatie voor een taalcursus Spaans. Het enige nadeel van deze stad is dat je er waarschijnlijk nooit meer weg wilt! Er zijn te veel dingen om op te noemen in Granada! En aan het eind van zo´n heerlijke dag kunt u dan genieten van een rode wijn en een “tapa” in één van de prachtige terrasjes met uitzicht op het Alhambra en de besneeuwde Sierra Nevada.

Wil je Granada en Spanje beter leren kennen dan is het een must om de Spaanse taal te beheersen. Dat kan natuurlijk in ons land maar wat is er mooier en beter dan de taal te leren in de streek die je zo aantrekt? Dat kan in veel plaatsen in Spanje. Kijk daar voor eens op de website: Klik Hier

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.