Dark Mode On / Off

Spanje | Costa Blanca | De zon schijnt vrijwel altijd.

Costa Blanca | De zon schijnt vrijwel altijd.

De Costa Blanca is te vinden in het zuidoosten van Spanje en heeft een kustlengte van circa 200 kilometer met veel zand-stranden. De kust wordt wit genoemd wegens de uitbundige amandelteelt in het verleden.

De zon schijnt meer dan 320 dagen per jaar en de lucht-vochtigheid is zeer laag.

Alicante heeft veel te bieden op cultureel gebied, maar heeft ook schitterende stranden en een bruisend nachtleven. Ook heeft Alicante een vliegveld.

Elche wordt omringd door meer dan 200.000 palmbomen. De palm grove is door Unesco als werelderfgoed verklaard. Vroeger was Benidorm een klein vissersdorpje, nu is het n van de bekendste badplaatsen in Europa.

Omdat de Costa Blanca (nog) niet wordt overspoeld met toeristen, is deze streek uitermate geschikt voor de 50-plusser. Er valt natuurlijk genoeg te zien en te beleven, maar het kent ook nog de rust en ruimte voor een ontspannen vakantie.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen