Dark Mode On / Off

Steeds meer risicovolle beleggingsfondsen

risicovolle beleggingsfondsen

Autoriteit Financiële Markten (AFM) moet meer aandacht schenken aan de risico’s voor de kleine belegger.

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) is niet gerust op het in opkomst raken van risicovolle beleggingsfondsen. In een tijd van economische opleving zouden mensen gemakkelijker hun geld beleggen in fondsen met een hoger risicoprofiel.

Het gaat hier ondermeer om de zogeheten groenfondsen, waarbij bijvoorbeeld wordt belegd in teakhoutplantages. De VEB zou het een goede zaak vinden dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) meer aandacht zou schenken aan de risico’s voor de kleine belegger.

Het AFM heeft overigens korte tijd geleden wel het toezicht op zogeheten groenfondsen verscherpt.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen