Dark Mode On / Off

Steyl (gem Venlo) – Botanische Tuin Jochumhof

Botanische Tuin Jochumhof in Steyl (Noord- Limburg) | De tuin bestaat uit diverse deeltuinen  die allemaal een andere uitstraling hebben.

Welkom bij de Jochumhof. U bevindt zich achter oude muren, midden in het kloosterdorp Steyl. In een enclave van natuur, historie en rust met een fenomenaal uitzicht over de maas. De Jochumhof biedt u, uw gezelschap, bedrijf of organisatie een sfeervolle en inspirerende plek voor feestjes, partijen, vergaderingen en bijeenkomsten.
Wij beschikken over een prachtige Maaszaal, waar u met uw gezelschap in alle rust een  bijeenkomst of vergadering kunt houden.

De botanische tuin kent een lange geschiedenis. De oudste delen van de tuin dateren uit 1799, toen op de plaats van de huidige botanische tuin een kapitaal landhuis stond. In 1933 startte de enthousiaste Pater Peter Jochum een botanische tuin om het biologieonderwijs aan het klooster te ondersteunen. Vanuit alle werelddelen brachten missionarissen plantenzaden naar Steyl voor de tuin van Pater Jochum. Diverse deeltuinen stammen nog uit deze periode. Waar de Pater begon met zaadjes staan nu kolossale bomen, waaronder de mammoetboom met zijn opmerkelijk zachte bast. In latere perioden werd de tuin uitgebreid met een kruidentuin, een heemtuin en een mediterrane kas.

In 1971 werd het werk van Pater Jochum overgenomen door een Stichting, en werd de tuin naar hem vernoemd. In 1973 werden de heemtuin en de kruidentuin aangelegd. In 1978 volgde de Tiglientuin. Tot op de dag van vandaag zorgt de Stichting Botanische tuin Jochumhof, met een grote groep vrijwilligers uit de omgeving, voor de verschillende deeltuinen.

Entree
De entree voor de tuin bedraagt € 3,00. Hiermee steunt u het behoud en onderhoud van botanische tuin Jochumhof.

Jochumhof
Maashoek 2B
5935 BJ Steyl
www.jochumhof.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.