Dark Mode On / Off

Te lage bandenspanning ook gevaarlijk

Te lage bandenspanning kost geld en is niet veilig

Te lage bandenspanning kost niet alleen extra brandstof maar het brengt ook de veiligheid in het verkeer in het geding.

De Oostenrijkse automobiel club OAMTC heeft verschillende testen uitgevoerd op zowel een nat als droog wegdek en het blijkt dat wanneer zelfs maar één van de voorbanden tienden van een bar te lage bandenspanning heeft, de rijeigenschappen verslechteren. Ook heeft het een negatieve invloed op het ABS systeem.

Wanneer een achterband iets zachter is dan voorgeschreven dan heeft dat iets minder slechte gevolgen hoewel ook een achterwielslip dan mogelijk is.De proeven zijn gedaan waarbij in alle vier de banden één bar te weinig druk zat.  Alle veiligheidscriteria (behalve de werking van ABS) werden negatief beïnvloed.

Bron: consumentenbond

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.