Dark Mode On / Off

Teveel vitamine C is niet goed

Te veel vitamine C is ook niet goed

Te veel vitamine C is ook niet goed

Als het lichaam teveel vitamine C binnen krijgt dan nodig, wordt dit doormiddel van de urine het lichaam verlaten. Veel mensen denken daarom dat een teveel aan deze vitamine geen kwaad kan. Helaas heeft dit een verhoogde belasting van de nieren tot vervolg, waardoor de kans op nierstenen ook verhoogd kan worden. Daarnaast wordt koper minder goed opgenomen in het lichaam en de opename van het ijzer wordt juist te hoog.

Een dagelijkse hoeveelheid vanaf 3000 mg vitamine C kan laxerend werken. De maximale veilige dosis die u met uw voeding inclusief supplementen binnen mag krijgen, is vastgesteld op maximaal 30 x de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH), namelijk 2000 mg per dag.

Dit is te vergelijken met ongeveer 34 sinaasappels.

Bron: www.vitamine-info.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.