Dark Mode On / Off

Tips bij de aankoop van een tuinset

aankoop van een tuinset

Welke tuinset past goed bij jouw tuin en wensen?

Wanneer je bezig bent met de oriëntatie naar een fijne en comfortabele tuinset, zal je er al snel achter komen dat de mogelijkheden oneindig zijn. Het aanbod tuinsets, loungesets en bijpassende tuinmeubelen is enorm. Keuze genoeg zul je denken, maar toch is het fijn om te weten welke tuinset goed bij jouw tuin en wensen past.

Er is een uitgebreid assortiment merken tuinmeubelen op de markt. Hartman, MWH, Intenso, Madison, ROUGH en noem zo maar op. Wellicht heb je al een voorkeur voor een bepaald merk, maar sluit dit niet aan bij jouw wensen. Daarom is het verstandig om eerst goed na te denken hoe jouw ideale tuinset eruit ziet om vervolgens op zoek te gaan. Het comfort en de kwaliteit zijn belangrijke pijlers, maar ook het onderhoud en de service van het tuinmeubelmeubelbedrijf zijn aandachtpunten.

Aan de slag

Begin met het maken van een lijstje waarop je jouw wensen heel duidelijk opschrijft. Ben je op zoek naar een tuinset waaraan je lekker kunt dineren met het hele gezin? Of zoek je juist een loungeset waarin je fijn kunt ontspannen?

Dan heb je nog de keuze om beide sets te combineren in één, namelijk een dining-loungeset. Een dining-loungeset is een loungeset met een halfhoge tafel om aan te dineren.

Diningsets

Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor een diningset zijn er nog een scala aan mogelijkheden. Gaat jouw voorkeur uit naar vaste stoelen of toch verstelbare stoelen? Je zou ook kunnen kiezen voor stapelstoelen, in combinatie met verstelbare stoelen uit dezelfde serie. Want hoe groot is de kans dat visite gebruikt maakt van een verstelbare stoel? Op deze manier kun je op een fijne zomeravond kiezen voor de verstelbare stoelen en wanneer de kleinkinderen op bezoek zijn gebruik je de vaste stoelen.

Extra handig is om bijpassende voetenbanken aan te schaffen. Zo maak je van jouw diningstoel gemakkelijk een lekkere loungestoel.

Laat de zon maar komen !

Loungesets

Wanneer jouw voorkeur uitgaat naar een loungeset, is het wellicht verstandig om te kijken naar een set met een actieve zit. Hierdoor neem je gemakkelijk plaats in de set, maar sta je ook weer gemakkelijk op. Sets met een actieve zit hebben vaak een wat hoger zitgedeelte en een hoge rugleuning.

Dining-loungesets

Kies je voor een dining-loungeset, dan kies je voor het goede van beide sets. In een dining-loungeset kun je heerlijk ontspannen, maar ook gezellig dineren of een drankje drinken. Bij dining-loungeset heb je de keuze uit verschillende materiaalsoorten loungesets, maar ook bij de halfhoge tafel kun je kiezen uit verschillende materialen.

Combineer jouw set bijvoorbeeld met een teakhouten tafel voor een wat robuustere uitstraling. Ga je liever voor een aluminium tafel in combinatie met een polywood blad? Ook dat kan! Stel zelf jouw ideale tuinset samen bij Kees Smit Tuinmeubelen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.