Dark Mode On / Off

Veilig op weg naar uw wintersportbestemming

op weg naar de wintersport

Zorgt u ook dat u veilig aankomt op uw wintersportbestemming?

Als u op wintersport gaat, zijn er meestal twee keuzes. Met het vliegtuig naar uw bestemming vliegen of lekker met de auto. Met de auto naar uw bestemming rijden is vaak het gezelligst. Om lekker in de sfeer van uw vakantie te komen, de sneeuw tegemoet. Men moet echter niet vergeten dat rijden in de sneeuw iets anders is dan rijden over schone wegen. Hoe dichter u bij uw bestemming aan komt, hoe heuvelachtiger en vaak ook gladder het wordt. Kijk daarom goed uit, ook op weg naar uw bestemming.

Het is belangrijk om goed voorbereid de weg op te gaan, zeker naar landen waar het niet zo vlak is als in Nederland. Zorg daarom dat uw auto goed in orde is, voordat u aan de reis begint. Controleer of de banden op spanning zijn, dat de auto AKP goedgekeurd is en dat u zaken als reservelampjes ook bij heeft. Laat indien nodig uw auto voor vertrek nog controleren in uw garage.

Ook uw rijstijl is van groot belang. Het is nu eenmaal anders rijden in wintersportgebieden dan in Nederland. Komt u terecht in gebieden waar het door bijvoorbeeld sneeuw of vorst glad is, probeer dan zo min mogelijk te remmen. Pas uw snelheid hier op aan en als u remt, doe dit dan zo geleidelijk mogelijk.

Probeer bovendien niet te veel heftige bewegingen te maken met uw stuurwiel. Dit vergroot de kans op het raken in een slip. Daarnaast is het aan te raden om zo veel mogelijk te remmen op de motor. Dit is, zeker op gladde ondergronden, een veilige manier van remmen en zorgt ervoor dat u zoveel mogelijk grip op de weg houdt.

Consumentencollectief UnitedConsumers beschreef speciaal voor iedereen die met de auto op wintersport gaat, waar u op moet letten bij het gebruik van winterbanden. Lees dit vooral even wanneer u met de auto op weg gaat.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen