Dark Mode On / Off

Tips voor eenvoudig telefoons vergelijken

tips telefoons vergelijken

Een nieuwe telefoon kiezen is fijn maar brengt soms ook de nodige stress met zich mee. Welke telefoon kies je en met welk abonnement. Wel of geen internet en combineer je internet dan direct ook met tv en bellen of hou je alles gescheiden?

Uit onderzoek blijkt dat jongeren anderen wensen hebben dan ouderen. Niet vreemd natuurlijk maar dat maakt het kiezen voor jouw beste deal misschien lastig. Daarom op een rijtje waar je op moet letten zodat je een goed vergelijk kunt maken en de deal kunt scoren die bij je past.

Belang van een goede telefoon

Niet alleen voor de jeugd is een smartphone nu belangrijk. Dacht je ooit dat bellen met je telefoon genoeg was, is het nu toch wel heel fijn om met de kinderen en kleinkinderen via FaceTime te kunnen praten of filmpjes van de eerste stapjes van je kleinzoon of kleindochter te kunnen bekijken. Daardoor heb je nu andere eisen aan je telefoon dan een paar jaar geleden.

Andere eisen

Misschien heb je al een merk telefoon in gedachten maar de kans is heel groot dat je nog geen idee hebt. Wees gerust, zo’n 80 tot 90% vindt een nieuwe telefoon kiezen lastig. Vooraf een wensenlijstje maken, is daarom handig.

Bij de groep boven de 50 draait het bij een telefoon vooral om gebruiksgemak. Een goed afleesbaar scherm, duidelijke menu’s en misschien ook grotere fysieke knoppen zijn belangrijker dan heel veel geheugen voor het downloaden van films. Ook de audio speelt vaak een grote rol. Eerlijk is eerlijk, je beltoon goed kunnen horen, is wel zo prettig. Kiezen voor een goede tril optie is ook slim, zo hoef je de ringtoon niet perse te horen.

Keuze 1; het besturingssysteem

Krijg je al een fronsrimpel… wees gerust het klinkt moeilijker dan het is. Eigenlijk is de telefoonwereld verdeeld in twee groepen. De liefhebbers van de iPhone (en daarmee de iOs gebruiker) en degene die voor Android kiezen. Hierdoor is het kiezen tussen telefoons ook direct al eenvoudiger.

Kies je iOs, dan kies je vanzelf ook voor Apple en een van de iPhone types. Kies je voor Android dan heb je de keuze uit meerdere merken zoals bijvoorbeeld Samsung, Huawei en HTC over. Ben je gewend aan een bepaald toestel, dan kan een nieuw toestel van hetzelfde merk handig zijn. Heb je meer apparatuur van Apple (bijvoorbeeld een iPad) dan kan overschakelen naar ook een iPhone fijn zijn omdat je dan eenvoudig data kunt uitwisselen.

Hoe lang kun je zonder opladen?

Je gebruik bepaald uiteraard hoe lang je de telefoon kunt gebruiken zonder op te laden. Gebruik je je telefoon met name om te bellen, dan gaat je batterij lang mee. Kijk je ook vaak filmpjes of luister je graag muziek, dan is een krachtige batterij een betere optie. Bij de verschillende modellen wordt meestal een indicatie aangegeven. Hetzelfde geldt voor de processor van de smartphone. Een krachtige processor heb je vooral nodig als je veel apps hebt, spelletjes speelt of veel dingen tegelijk wilt doen. Of als geduld echt niet je sterkste kant is.

Internet

Wist je dat je internet thuis ook kunt combineren met je tv en je telefoon. Handig om hier eens naar te kijken en zo geld te besparen. Zo profiteer je snel van de beste deal en hou je geld over voor andere leuke dingen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen