Dark Mode On / Off

Veel informatie in toeristische gids Achterhoek

gids voor de Achterhoek

Niet voor niets is de Achterhoek uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland

Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme heeft een nieuwe gids samengesteld met maar liefst 180 pagina’s informatie over de Achterhoek. De streek, ten oosten van de rivier de IJssel, is voor zowel de rustzoekers als voor gezinnen met kinderen een gebied waar je toch zeker eens geweest moet zijn. Het platteland met zijn eeuwenoude loofbomen, de lieflijke dorpjes en fraaie historische stadjes maken deze streek tot een ideale plek om er even tussenuit te gaan. Hier kun je op verhaal komen.

Een fietstocht maken langs de statige boerderijen en imposante kastelen, niet voor niets is de Achterhoek uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland. Wie liever al wandelend het landschap verkent zijn er volop mogelijkheden om een wandelroute cq nordic walking route te volgen. Wie de streek vanuit de lucht wil bekijken kan dit doen middels een ballonvaart en wie houdt van varen kan n van de vele samengestelde kanoroute’s volgen. Eveneens zijn er volop mogelijkheden voor paardrijden en het maken van een huifkartocht.

De dorpjes in de Achterhoek hebben volop bijzondere bezienswaardigheden, pittoreske kerkjes en voor de inwendige mens is er een groot aantal authentieke eetgelegenheden voor een lunch of een uitgebreide maaltijd.

De uitgebreide gids is te koop a. 3,95 bij alle VVV’s en ANWB-winkels of is te bestellen via de website www.vvvachterhoek.nl.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen