Dark Mode On / Off

Top 5 vakantiebestemmingen voor senioren

Top 5 vakantiebestemmingen

Heeft u zin om er eens lekker tussenuit te gaan en bent u al wat op leeftijd? Geen probleem er zijn genoeg leuke manieren en bijzondere bestemmingen die uitermate geschikt zijn voor senioren. Van wandelvakanties, cruises tot B&Bs, er zij genoeg manieren om te genieten van uw vrije tijd wanneer u op leeftijd bent. Hier een vijftal leuke en bijzondere vakantiebestemmingen die uitermate geschikt zijn.

1. Spaanse eilanden

Er wordt wel eens gedacht dat de Spaanse eilanden de plek voor jongeren zijn om vakantie te houden, maar niets is minder waar. Deze eilanden verwelkomen elk jaar een enorme hoeveelheid aan ouderen die hier hun vakantie vieren. In de zomermaanden, het hoogseizoen, zijn deze eilanden gericht op de jongere generatie toeristen, maar de rest van het jaar specificeert het zich op de rijpere generaties. En het voordeel hiervan is, is dat het dan rustiger is maar nog steeds heerlijk aangenaam weer. Dus wat dacht u van heerlijk vertoeven op de Spaanse eilanden als La Palma, Gran Canaria, Mallorca, Tenerife, Lanzarote of een van de andere populaire Spaanse eilanden. Er zijn hier veel accommodatie mogelijkheden. Van hotels, B&Bs tot huurhuisjes.

2. Cruise bestemmingen

Wat al jaren populair is onder de oudere generatie vakantiegangers zijn cruises. De meest romantische en complete reis die u zich maar kunt wensen. De cruises zijn naar ruime luxe ingericht en er is altijd een vol programma beschikbaar op de boot. Na uw diner kunt u ’s avonds heerlijk genieten van speciale opvoeringen en optredens in de boot. De boot meert een aantal keer aan aan een haven waar u op uw gemak het havenstadje kunt bekijken en een heerlijk hapje kunt eten. Sommige cruises geven u zelfs de mogelijkheid om te overnachten in de havenplek.

3. Nederlandse Stedentrips

Er lekker tussenuit, maar niet te ver van huis? Ga dan eens op stedentrip in Nederland. Elke grote stad in ons land beschikt over een ruim aanbod aan accommodaties en tal van bezienswaardigheden. Daarnaast hebben de grote steden talloze shopmogelijkheden en kun je naast genieten van culturele bezienswaardigheden ook heerlijk shoppen. U stapt in de auto of gaat per openbaar vervoer en bent binnen een paar uur al op de plaats van bestemming. Ideaal voor wanneer u geen zin heeft in alle rompslomp en planning van de vakantie.

4. Seniorenreizen

Vandaag de dag bestaan er tal van mogelijkheden om op groepsreis te gaan, ook voor senioren. Deze reizen zijn speciaal aangepast naar de behoefte van deze generatie toeristen. U kunt naar tal van bestemmingen en de reis is helemaal voor u georganiseerd, u hoeft alleen nog maar deel te nemen. Van bestemmingen in Europa tot Azië, er zijn oneindig veel mogelijkheden.

5. Zuid-Afrika

Een land dat het goed doet in toerisme is Zuid-Afrika, vooral onder de oudere bevolking. In dit relatief verwesterd land kunt u in alle rust genieten van de Afrikaanse cultuur. Dit land is al jaren stabiel en kan zo een veilig toeristenaanbod bieden. Ook hier zijn tal van mogelijkheden op gebied van accommodatie en enorm veel bezienswaardigheden. Wat u gezien moet hebben in Zuid-Afrika is het Krugerpark, in dit safaripark kunt u wilde dieren spotten vanuit een Jeep.

Wanneer u op leeftijd bent zijn er dus nog genoeg mogelijkheden om van een bijzondere vakantie te genieten. In het binnenland kunt u op stedentrip gaan, of kiest u voor een georganiseerde seniorenreis? Zo hoeft u niets te plannen en wordt alles voor u geregeld. In de nazomer zijn de Spaanse eilanden ook razend populair en richt de toerisme zich daar ook vooral op de oudere generaties.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.