Dark Mode On / Off

Trend: trouwen op een oudere leeftijd!

Trouwen op latere leeftijd

Hoewel het misschien vanzelfsprekend lijkt om te trouwen op een relatief jonge leeftijd, is het tegenwoordig ook helemaal niet gek als je trouwt op een wat oudere leeftijd. Dit is in de laatste jaren dan ook een trend geworden en naar verwachting blijft dit ook nog wel even zo. Waarom je zou kunnen kiezen voor trouwen op een oudere leeftijd? Lees snel verder, wij vertellen je er hieronder meer over!

Zekerheid

Een goede reden waarom steeds meer koppels ervoor kiezen om te trouwen op een latere leeftijd, is omdat het meer zekerheid biedt. Dit heeft te maken met het feit dat wanneer je ouder bent, je sneller je pensioenleeftijd bereikt. En als dit zowel bij jezelf als bij je partner het geval is, kunnen jullie straks veel tijd met elkaar doorbrengen.

Minder kans op scheiden

Een ander voordeel van trouwen op een latere leeftijd is dat hierbij de kans op scheiden wat kleiner is. Zowel jij en je partner hebben waarschijnlijk al best wat ervaring gehad in bijvoorbeeld daten, waardoor jullie precies weten wat jullie willen. Als jullie elkaar dus eenmaal gevonden hebben, is de kans groot dat jullie de ware voor elkaar zijn. En als je er nog voor kiest om te trouwen op een oudere leeftijd, zorgt dit ervoor dat de kans kleiner wordt dat er nog een scheiding gaat plaatsvinden.

Je kinderen en kleinkinderen kunnen erbij zijn

Misschien hebben jullie samen al kinderen en kleinkinderen of al uit een eerdere relatie. Hoe dan ook is het een groot voordeel dat je kinderen en kleinkinderen bij de bruiloft aanwezig kunnen zijn. Dit is zeer bijzonder en jullie gaan hierdoor dan ook vast een dag tegemoet om nooit meer te vergeten. Want trouwen met alle naasten om je heen is toch ontzettend bijzonder?

Kleine kans dat er nog iemand in jullie omgeving rond dezelfde tijd trouwt

Ook een mooi bijkomend voordeel aan trouwen op een latere leeftijd is dat de kans klein is dat er nog iemand in jullie omgeving is die rond dezelfde tijd trouwt. Omdat je trouwt op een latere leeftijd, zal je niet snel te maken hebben met een vriend/vriendin die dit ook doet. In ieder geval heb je veel minder concurrentie qua het kiezen van een trouwdatum, aangezien het toch best uniek is. Ook hoef je hierdoor niet bang te zijn dat je dezelfde trouwlocatie als iemand uit je omgeving kiest, want deze kans is enorm klein. Mocht je op zoek zijn naar leuke trouwlocaties voor jullie bruiloft, dan kun je zeker eens een kijkje nemen bij Weddingspaces.

Aanpassen aan jullie wensen

Als ouder koppel hebben jullie vast andere wensen dan een jong koppel. En dat is dan ook volkomen logisch. Wat daarom fijn is, is dat je de bruiloft helemaal kan aanpassen aan jullie eigen wensen. Of jullie nu klein of groot willen trouwen, trouwlocaties met alles erop en eraan of juist zonder allerlei poespas zoeken of een diner of feest willen organiseren: je kunt alle kanten op. Zorg ervoor dat jullie de wensen duidelijk in kaart brengen zodat jullie hier goed rekening mee kunnen houden tijdens het plannen van de bruiloft.

Kortom: het is dus tegenwoordig helemaal niet gek meer om juist op een oudere leeftijd te gaan trouwen. Het kan zelfs voordelen bieden ten opzichte van trouwen op een jonge leeftijd, zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Of je nu op een jonge of latere leeftijd trouwt: je gaat hoe dan ook een bijzondere dag beleven!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen