Dark Mode On / Off

Tips voor huidverzorging als je boven de 50 bent

Huidverzorging oudere vrouw

Vijftig is soms een vreemde leeftijd. Van jongeren krijg je al een wat oudere stempel toebedeeld, terwijl je jezelf eigenlijk nog piepjong voelt. En dat ben je ook. Toch vraagt je lichaam wel wat extra aandacht vanaf je vijftigste. Zeker als het gaat om huid en haar. Om zo lang mogelijk lekker in je vel te zitten, is het daarom wel belangrijk om hier wat extra aandacht aan te besteden. Maar waar moet je dan aan denken? In dit artikel geven we enkele tips om er straks net zo goed uit te blijven zien als dat je je voelt.

Schaf goede verzorgingsproducten aan

Zonder de juiste producten gaat het sowieso niet lukken om de huid op de juiste manier te behandelen. Daarom is het zaak om hier eerst even de nodige tijd in te investeren. Ga op zoek naar een productenlijn die zich heeft gespecialiseerd in de al wat oudere huid en die past bij jouw huidtype. Denk bijvoorbeeld aan de producten van CeraVe.

Kies bij voorkeur voor merken die dermatologisch getest zijn en geen kunstmatige toevoegingen bevatten. Op die manier kan zelfs de meest gevoelige huid probleemloos worden behandeld. Kies liever niet voor B-merken. Deze bevatten vaak naast de werkzame ingrediënten ook een heleboel ingrediënten die de huid kunnen irriteren. Denk bijvoorbeeld aan parfum. Dit is niet nodig en kan de huid zelfs schade aanrichten.

Met goede verzorgingsproducten weet je zeker dat het resultaat naar wens zal zijn. Bovendien ben je op de lange termijn goedkoper uit, omdat je maar weinig nodig hebt en het resultaat veel sneller zichtbaar zal zijn.

Reinig tweemaal per dag

Het reinigen van het gezicht wordt in alle haast nog wel eens vergeten. Zeker als je vijftig bent en nog vol in het leven staat. Werken, kinderen, misschien zelfs wel kleinkinderen én een druk sociaal leven. Allemaal ballen die in de lucht gehouden moeten worden. Geen wonder dat je na een lange dag het liefst direct je bed in duikt en in de ochtend liever zo lang mogelijk blijft liggen. Toch is het wel belangrijk om hier minimaal tweemaal per dag wat tijd voor te reserveren. Bovendien hoeft het niet veel tijd te kosten.

Na een nachtje slapen reinig je het gezicht eenvoudig met water of eventueel speciale reinigingsproducten voor het gezin. Dit vergt niet al te veel tijd. In de avond is het verstandig om iets meer de tijd te nemen. De huid is immers de gehele dag blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Daarnaast dragen de vrouwen ook vaak make-up. Dit sluit de poriën af. Het is dan ook belangrijk om je make-up iedere dag voor het slapengaan te verwijderen om de huid te laten ademen. Reinig vervolgens het gezicht en maak het geheel af met een fijne, voedende serum met anti-verouderingsbestanddelen.

Gebruik een crème met SPF

Door overmatig contact met UV-stralen kan de huid snel verouderen en (verder) beschadigd raken. Daarom is het belangrijk om de huid iedere dag te beschermen. En vergis je niet, ook op een treurige dag zijn er buiten UV-stralen aanwezig. Smeer daarom iedere ochtend een crème of serum met SPF. Kies hierbij minimaal voor SPF 30. Zo is de huid goed beschermd als je buiten bent en zal de huid ook een stuk steviger ogen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.