Dark Mode On / Off

Tropenlanden, gezond op reis? Vraag eerst advies

gezond op reis

Naar de tropen? Win eerst advies in bij de GGD

Ga je op reis naar de tropen? Als je je aan de volgende tips houdt, is de kans kleiner dat je ziek wordt tijdens je vakantie:

Indien je een reisbestemming kiest naar de tropen doe je er goed aan te informeren bij de GGD. Zij zijn op de hoogte van de meest recente vaccinatievoorschriften voor elke bestemming, weten welke medicatie je tegen malaria kunt gebruiken en geven persoonlijk advies.

Drink, aangekomen op uw bestemming, alleen gekookt water of water uit verzegelde flessen. Kijk uit met ijsklontjes! Deze zijn vaak van lokaal leidingwater gemaakt.

Fruit kun je het beste altijd schillen of wassen met “veilig” water.
Eet alleen vis of vlees dat goed gaar is.
Zwem nooit in stilstaand water, dit kan bepaalde ziekmakende bacteriën bevatten.
Gebruik een klamboe en een anti-muggenmiddel op basis van Deet.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.